Trygg Søvn 

 • Bleieslutt
  Bleieslutt

  Sannheten er at det ikke finnes noen helt klar konklusjon fra forskningen om hva som er den beste alderen for å slutte med bleie.

  Det viser en oversikt fra det amerikanske medisin-nettstedet PubMedHealth.

  Men det finnes studier som kan gi oss en pekepinn.

  En studie av 112 amerikanske barn tyder på at det å begynne før fylte to år kan øke risikoen for at barnet tisser på seg på dagtid når det blir eldre. Det samme kan det å begynne med pottetreningen etter at barnet har blitt tre, ifølge den samme studien. 

  En annen studie, av britiske barn, fant på sin side at man burde begynne før barnet var to år for å unngå at ungen fikk problemer tissing i buksa senere. Resultatene både spriker og overlapper. Og barn er forskjellige. Antakelig er det best å sette i gang når de er rundt to år, ifølge oversikten fra PubMedHealth.

  Men ikke fortvil hvis du har et barn på to og et halvt og ikke engang har begynt å vurdere bleieslutt.

  En studie i Pediatrics fra 2003 tyder på at barn som begynner tidlig med pottetrening, bruker lengre tid på å slutte med bleie enn de som begynner senere, ifølge Norsk Helseinformatikk.

  De av barna i studien som satte i gang med bleiesluttprosjektet før de var to år og tre måneder, brukte mellom 10 og 14,5 måneder på å bli bleiefrie. De som begynte senere, var ute av bleiene etter mellom 5 og 9,5 måned, studien.

  Les mer om beleislutt og forskning her..

  DRYZLEEP utvikler innovative produkter, som f.eks overmadrass og madrassbeskytter med vanntett bunn for en enklere hverdag under bleieslutt-perioden.

 • Sengevæting
  Sengevæting

  Enurese, eller sengevæting, er frivillig eller utilsiktet vannlating i senga eller i klærne. De fleste barn blir tørre mellom 1,5 og 4-års alder. Enuresebegrepet brukes derfor ikke før 5- års alder. Før barnet har nådd denne alderen, regnes det som normalt at barnet tisser seg ut.

  Ifølge en ny Cochrane-studie rammer dette 15- til 20 prosent av femåringene og opp til to prosent av voksne. DRYzleep utvikler innovative produkter, som f.eks overmadrass og madrassbeskytter med vanntett bunn for en enklere hverdag for de som opplever utfordringer med sengevæting. Du kan lese mer om sengevæting her:

  Sengevæting/cocHrane studie

 • Sykdom
  Sykdom

  Både voksne og barn har periode der vi er syke eller opplever lekkasjer. Det kan være lurt å ha generell beskyttelse på madrassen slik at denne ikke blir ødelagt. DRYzleep Matress Topper og DRYzleep Mattress Protector er overmadrass og madrassbeskytter med vanntett bunn. Dette er produkter som beskytter madrassen både mot urinlekkasjer og oppkast. I tillegg til vanntett bunn har disse et høyabsorberende materiale "Rayon" som suger til seg væske og overflaten føles tørr. Man unngår da å forstyrre nattesøvnen med skifting av sengetøy på natten.  Også perfekte å ha med seg på reise i tilfelle uhellet skulle være ute. Enkel vask og tørk og god kvalitet.

 • Inkontinens
  Inkontinens

  Urininkontinens kalles også urinlekkasje, eller ufrivillig vannlating. Urininkontinens kan oppstå hos både kvinner og menn.

  Mellom 28 og 36 prosent av kvinnene i Norge plages med urininkontinens – eller ufrivillig vannlating. Problemet rammer kvinner i alle aldre – både før og etter fødsel, med en generell økning med økende alder.

  Det samme gjelder menn, flere menn får urininkontinens med økende alder. 5 prosent av menn mellom 19-44 år har urininkontinens. Etter 65 års alder har tallet økt til 21 prosent.

  Halvparten av alle kvinner får underlivs-fremfall

  Mange med urininkontinens synes tilstanden er pinlig og tabubelagt. Det er vanskelig å snakke om, både til venner og til helsepersonell. På tross av at urininkontinens er veldig vanlig, er mange motvillige til å ta opp problemet med lege på grunn av forlegenhet, og mange er dessverre heller ikke klar over at det finnes effektiv behandling. Du bør vite at dette er et svært vanlig problem, og at ved behandling kan urininkontinens bedres og ofte helbredes.

  Du kan lese mer om urininkontinens her...

Viser 1 - 3 av 3 varer
Viser 1 - 3 av 3 varer

Menu

Sammenlign 0