Bleieslutt 

Sannheten er at det ikke finnes noen helt klar konklusjon fra forskningen om hva som er den beste alderen for å slutte med bleie.

Det viser en oversikt fra det amerikanske medisin-nettstedet PubMedHealth.

Men det finnes studier som kan gi oss en pekepinn.

En studie av 112 amerikanske barn tyder på at det å begynne før fylte to år kan øke risikoen for at barnet tisser på seg på dagtid når det blir eldre. Det samme kan det å begynne med pottetreningen etter at barnet har blitt tre, ifølge den samme studien. 

En annen studie, av britiske barn, fant på sin side at man burde begynne før barnet var to år for å unngå at ungen fikk problemer tissing i buksa senere. Resultatene både spriker og overlapper. Og barn er forskjellige. Antakelig er det best å sette i gang når de er rundt to år, ifølge oversikten fra PubMedHealth.

Men ikke fortvil hvis du har et barn på to og et halvt og ikke engang har begynt å vurdere bleieslutt.

En studie i Pediatrics fra 2003 tyder på at barn som begynner tidlig med pottetrening, bruker lengre tid på å slutte med bleie enn de som begynner senere, ifølge Norsk Helseinformatikk.

De av barna i studien som satte i gang med bleiesluttprosjektet før de var to år og tre måneder, brukte mellom 10 og 14,5 måneder på å bli bleiefrie. De som begynte senere, var ute av bleiene etter mellom 5 og 9,5 måned, studien.

Les mer om beleislutt og forskning her..

DRYZLEEP utvikler innovative produkter, som f.eks overmadrass og madrassbeskytter med vanntett bunn for en enklere hverdag under bleieslutt-perioden.

Viser 1 - 3 av 3 varer
Viser 1 - 3 av 3 varer

Menu

Sammenlign 0