Sengevæting

Sengevæting

Enurese, eller sengevæting, er frivillig eller utilsiktet vannlating i senga eller i klærne. De fleste barn blir tørre mellom 1,5 og 4-års alder. Enuresebegrepet brukes derfor ikke før 5- års alder. Før barnet har nådd denne alderen, regnes det som normalt at barnet tisser seg ut.

Ifølge en ny Cochrane-studie rammer dette 15- til 20 prosent av femåringene og opp til to prosent av voksne. DRYZLEEP utvikler innovative produkter, som f.eks overmadrass og madrassbeskytter med vanntett bunn for en enklere hverdag for de som opplever utfordringer med sengevæting. Du kan lese mer om sengevæting her

Her finner du også konkrete tips og tiltak i fht sengevæting som kan hjelpe dere. For å lette situasjonen og hverdagen i denne perioden har DryZleep utviklet produkter som madrassbeskytter og overmadrass med vanntett bunn. Dette er kvalitetsprodukter som er hygieniske og bidrar til et sunt og trygt sengemiljø. 

MADRASSBESKYTTER med vanntett bunn
For å hindre lekkasjer og søl i madrassen anbefaler vi at en bruker DryZleep Madrassbeskytter som underlag under topplokket i DryZleep Barnemadrass. Den kan også fungere alene under lakenet, eller under en tynn overmadrass som ikke har lekkasjestopper. 
Overflaten I høyabsorberende Rayon vil trekke til seg fukt og lekkasjer, og den vantette bunnen hindrer at den lekker videre ned i madrassen. Forskjellen på dette og et vanlig tisseunderlag er at den høyabsorberende overflaten trekker til seg mengder av fukt, (2,6 liter vann før det drypper) og vil dermed ikke bli klam og fuktig å ligge på. Den er laget av rayon fra grantrær, som har noe kortere fibre. Det kan derfor forkomme en viss nupping, men kvaliteten er den samme. Madrassbeskytter er perfekt å ha med seg på reiser/overnatting. Vaskes på 60 grader i maskin, sentrifugeres og tørker hurtig. Skyllemiddel skal ikke brukes.

OVERMADRASS med vanntett bunn
Om du tenker komfort eller har utfordringer i fht lekkasjer/inkontinens, sørger DRYZLEEP overmadrass for at sengen holder seg tørr, selv når uhellet er ute. Er ikke lekkasjene så hyppige, anbefaler vi at du har laken på overmadrassen. Dette for å spare vask. Er det store og ofte lekkasjer, kan man ligge direkte på overmadrassen. Skulle det gå en tid mellom hver vask, anbefaler vi at bunnen tas av og innsiden luftes en gang i blant (f.eks ved skifte av laken og sengetøy) Ved både lufting og vasking deles DryZleep overmadrass i to med glidelåsen, slik at fukten slipper ut og tørketiden reduseres betydelig. Pass på at innsiden er helt tørr før du lukker glidelåsen igjen.

Vedlikehold:

  • Åpne glidelåsen og vask begge lagene på 60°C i samme maskin. Dette gjør at man får vasket ut det som har samlet seg inne i kjernen samt at man reduserer tørketiden betydelig.
  • Bunnen tørker hurtig etter sentrifugering.
  • Den vatterte delen kan tørketromles lett. Vi anbefaler ikke at den tromles hver gang, da dette trekker fibre ut av produktet og gjør det tynnere for hver tørk.
  • Ved både tromling og sentrifugering er det viktig å strekke den vatterte delen i fasong før den er helt tørr. Den absorberende vatten har en tendens til å trekke seg sammen, men kan lett formes i fuktig tilstand.
  • Bruk ikke skyllemiddel, da dette kapsler inn de absorberende fibrene og gjør at sugeevnen etter hvert reduseres.
  • Husk å lufte innsiden hvis overmadrassen ikke vaskes jevnlig
Posted on 2019-02-01 749

Menu

Sammenlign 0